понедельник, 26 ноября 2018 г.



                          გთავაზობთ მერვე კლასის ტესტის ნიმუშს ბიოლოგიაში


8 კლასი
  სახელი გვარი--------------
                                                                                                         რიცხვი-------------------

1)საკვების ანტიბაქტერიულ დამუშავებას ახორციელებს
ა.ამილაზები      ბ.ლიზოციმი     გ.ლიპაზები    დ.მუცინი

2)რომელი ფერმენტები ახორციელებენ რთული ნახშირწყლების ფერმენტულ დაშლას
ა.ლიპაზები       ბ.პეპსინი      გ.მალტაზა      დ.ტრიფსინი

3)პანკრეასი გამოიმუშავებს
I--ლიპაზას       II --ამილაზას    III-- პროტეაზას    IV-- მარილმჟავას
ა.მხოლოდ  I და II       ბ.მხოლოდ II და III      გ.მხოლოდ  III და IV        დ.I  ,  II  ,   და III  .


4)ცხიმების ფერმენტული გადამუშავება    საჭმლის მომნელებელ    სისტემაში  იწყება:
ა.პირის  ღრუში და მთავრდება   კუჭში
ბ.კუჭში და მთავრდება თორმეტგოჯაში
გ.კუჭში და მთავრდება    წვრილ ნაწლავში
დ.პირის ღრუში და მთავრდება წვრილ ნაწლავში


5)სად უერთდება საჭმლის მომნელებელ მილს ჯირკვლოვანი სადინარები
ა.კუჭში
ბ.საყლაპავში
გ.თორმეტგოჯაში
დ.მსხვილ ნაწლავში

6)ჭია ნაწლავი იგივე  აპენდიქსი წარმოადგენს
ა.საყლაპავის გამონაზარდს
ბ.პანკრეასის სადინარს
გ.მსხვილი ნაწლავის გამონაზარდს
დ.ნაღვლის ბუშტის სადინარს


7)სად ხდება პროტეინების ფერმენტული დამუშავება
I-პირის ღრუში       II- კუჭში       III-  თორმეტგოჯაში    IV- მსხვილ ნაწლავში
ა.მხოლოდ I  და   III
ბ. მხოლოდ II და III  
 გ.მხოლოდ III და IV 
დ. მხოლოდ I,II,III და  IV


8)სადამდე იშლება ცხიმები საჭმლის მომნელებელ სისტემაში
ა.მონოსაქარიდებამდე და გლიცეროლამდე
ბ.გლიცეროლამდე და ცხიმოვან მჟავამდე
გ.ცხიმოვან მჟავებამდე და მონოსაქარიდებამდე
დ.გლიცეროლამდე და ამინომჟავებამდე


9)სად არის საჭმლის მომნელებელი მილის კუნთოვანი შრე ყველაზე მეტად განვითარებული
ა.წვრილ ნაწლავში
ბ.თორმეტგოჯა ნაწლავში
გ.წვრილ ნაწლავში
დ.კუჭში


10)რომელ უბანში ხდება დიდი რაოდებით წყლის შეწოვა
ა.წვრილ ნაწლავში
ბ.სწორ ნაწლავში
გ.მსხვილ ნაწლავში
დ.კუჭში

Комментариев нет:

Отправить комментарий

ჩემი პედაგოგიური პრაქტიკის კვლევა თემაზე,,:სწავლის მოტივაციის ამაღლება ბუნებისმეტყველებასა და ბიოლოგიაში დაწყებითი და საბაზო საფეხურის მოსწა...